Red Hat Summit 2018 SF


Red Hat Summit 2018 in San Francisco is nu voorbij en het is de hoogste tijd de balans op te maken van 25ste keer dat Red Hat dit evenement voor klanten en partners organiseert. Openshift en containers waren – net als vorig jaar – één van de belangrijkste onderwerpen. Verder kreeg Ansible veel aandacht. Opvallend was ook de plaats die Red Hat Virtualisation (RHV) in veel keynotes kreeg. Alhoewel zeker niet het populairste virtualisatieproduct in de IT-wereld, blijkt het in de wereld van automation is veel slimmere keuze!

Openshift

Veel focus was er op de uitbreiding van de samenwerking met Microsoft, met name doordat OpenShift nu eenvoudig op Azure te deployen valt, met integratie met ADFS en dergelijke. Of zoals Paul Comier het zei, slecht vertaald:

“Door ons partnership met Microsoft uit te breiden, kunnen we het meest uitgebreide Kubernetes-platform van de industrie aanbieden op een toonaangevende openbare Cloud, zodat klanten gemakkelijker innovatie kunnen benutten in de hybride Cloud zonder concessies te doen productie stabiliteit.”

RHEL en CoreOS

Hoewel er tekenen waren een naderende Red Hat Enterprise Linux 8 alpha, was daarover op de summit niets te vinden. De plannen met het zojuist overgenomen CoreOS waren wat duidelijker. CoreOS gaat het default OS voor Red Hat’s containers worden en ook gaat er een Fedora-achtige CoreOS upstream versie komen ook.

Ansible

Elke dag waren er veel sessies met ansible, vaak in combinatie met andere producten. Hoe automatiseert je deployments in Google Cloud, Big-IP, Hybride Cloud en hoe automatiseer je Ansible Tower.

Terugkijken

Red Hat heeft zoals ieder jaar een mooi filmpje gemaakt om de sfeer te proeven. Dit is te vinden op:

https://www.redhat.com/en/about/videos/red-hat-summit-2018-recap

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *