Red Hat Storage Masterclass – Barcelona


In maart van 2016 organiseerde Red Hat een Storage Masterclass in Barcelona. Een tweedaagse bijeenkomst waarin de storageproducten van Red Hat besproken werden. Het doel was om sales en pre-sales specialisten bij te praten over de producten en de toepassingen ervan.

De eerste dag van de Storage Masterclass stond in het teken van het uitwisselen van kennis. De verschillende sales en pre-sales van de aanwezig partners kregen een duidelijke uiteenzetting over de toepassing van Software Defined Storage. Red Hat heeft twee producten in haar portfolio: Red Hat Storage Gluster en Red Hat Storage CEPH. Gluster is meer geschikt voor file-based storage, terwijl CEPH op principe op objectstorage mikt.

Er werd ingegaan op de verschillende use-cases. Red Hat ziet de beide producten in eerste instantie toepasbaar in enterpriseomgevingen vanaf 1 PetaByte. Ook wordt performance gehaald  door lineaire schaling. Echter, de toepassingsmogelijkheden breiden zich enorm uit en ook in Gigabyteomgevingen kan Gluster goed worden ingezet. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat viel goed terug te zien in de verschillende voorbeeldimplementaties die besproken werden.

Na de technische sessies was er een eerste mogelijkheid met de verschillende experts van gedachte te wisselen. We hebben daar verschillende scenario’s doorgenomen. Veel interesse was er voor de door Proxy operationeel gemaakte oplossing, waarbij Gluster als storage voor RHEV wordt ingezet. Red Hat was voornemens tijdens de juli 2016 Summit in San Francisco hier groots mee uit te pakken. In de avond was een rooftop netwerkborrel en met de uitzicht op de ondergaande zon spraken we over opkomende technologie.

Dag twee stond in het teken van het uitwerken van klantcases. Eerst presenteerde Red Hat een aantal oplossingen die al operationeel waren. Daarna waren de deelnemers aan de beurt om een aantal RFP’s van fictieve klanten om te zetten in een oplossing. De groepen werden willekeurig samengesteld wat een meteen een leuke uitdaging gaf: wie deed de presentatie, wie het technische ontwerp, wie de inleiding. De resultaten waren heel gevarieerd. Enkelen lieten PowerPoint het werk doen terwijl anderen het publiek meenamen in een whiteboardsessie.

Terugkijkend heeft de masterclass een goed beeld gegeven van de mogelijkheden en onmogelijkheden om Red Hat Storage in de markt te zetten. Technisch is er enorm veel mogelijk en heeft Software Defined Storage een zonnige toekomst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *