Hack In The Box Security Conference 2019


Hack In The Box Security Conference  2019

HITB bestaat tien jaar, dus hebben ze groots uitgepakt door de conferentie in de Beurs van Berlage te laten plaatsvinden. Dit is de eerste keer dat ik er zelf stond, als vertegenwoordiger van TechInc, Amsterdams’ meest relevante hackerspace.

Gepikeerd omdat ik geen reactie kreeg op de vraag wie mij wilde helpen, heb ik de dag voor het evenement toch de stand gedeployed. Vervolgens moest ik de volgende dag praten met mensen van organisaties zoals overheidsinstanties, bezoekers uit het buitenland en natuurlijk andere engineers zoals ikzelf.

Behalve technische trainingen, praatjes  en workshops, was er een exhibitie van technische projecten, veel Club Mate en werd er CTF gespeeld.

Gelukkig kreeg ik op alle dagen dat ik er stond,  toch nog back-up bij m’n kraampje en had ik de mogelijkheid om de Blackhoodie workshop  te volgen: “ARM Exploitation 101”. Hier leerde ik ARM assembly language lezen, debuggen van ARM binaries en spelen met ARM exploits d.m.v Kali Linux. Inclusief lab en boek. Het leukste van de door Blackhoodie georganiseerde workshops voor en door vrouwen worden gegeven. De workshop was vol!

Mitch Altman (TV Be Gone) en Jurre van Bergen (Buro Jansen & Janssen).

Make, hack, break

Er is een tijd van leren en een tijd van spelen.

De tweede dag  heb ik gespeeld. Onder andere met de rework shation van de Chip Off village. Het apparaat geeft hete lucht af waardoor je chips kunt loshalen. Een soort omgekeerd soldeerstation.

Ze hadden een leuke uitdaging: De BGA chip van een beschadigde USB stick loshalen, vervolgens de data op de chip herstellen, uitgebreid met nog twee andere uitdagingen waar ik geen geduld voor had.

Reworks stations zijn ook goed voor het maken van sieraden.

Ik heb trouwens nog nooit zoveel mannen sieraden zien maken als bij HITB.

Donkere Materie

Een discussie die op de wandelgangen vaak te horen was, ging over het feit dat de conferentie werd gesponsord door Dark Matter. Een soort Fox-IT maar dan vele malen erger.

Mijn eindbeeld van HITB 2019 is positief. Veel gezien, geleerd, genetwerkt en zelfs wat gehackt. Als newbie in de wereld van Linux en opensource, en als DevOps/TAB-er heb ik redelijk wat geleerd. Het programma is wel zo vol dat de workshops op twee locaties werden gegeven, en je niet meer dan twee of drie workshops per dag kunt volgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *